Nicaragua: Franklin José Ochoa Gutiérrez gör sitt närområde tryggare

Unga människor lär sig hur man skapar personlig förändring, förebygger våld och skyddar miljön. 

I projektet “Resiliencia Familiar y Comunitaria” (Resiliens för familj och samhälle), finansierat av Svalorna Latinamerika och den nicaraguanska organisationen ALDEMA, har fysiska träffar stärkt förmågan att förhindra könsrelaterat våld och anpassa sig till klimatförändringar hos barn och ungdomar i San Lucas och Somoto i norra Nicaragua. 

Franklin José Ochoa Gutiérrez, 14 år, är med i projektet. Han ser att klimatförändringar och våld påverkar unga i hans område mycket. Så genom hans deltagande har han stärkt sin förmåga att motverka våld och anpassa sig till klimatförändringar. 

”Nu känner jag mig säkrare i att uttrycka mina åsikter. Jag tycker det är viktigt för att samhället ska kännas tryggt för alla

-Franklin José Ochoa Gutiérrez

Sedan projektet började har hans liv förändrats. Han har reflekterat över vad han lärt sig och använt det i sin omgivning. Franklin har tänkt på liknande situationer som hänt i hans liv och analyserat hur de situationerna påverkat unga och vuxna. Han har även tänkt över hur han ska fatta beslut i liknande situationer i framtiden. Utöver sina reflektioner har han pratat med andra ungdomar om hur de själva kan bidra till positiva förändringar. 

”När jag berättar för andra unga om hur de kan stärka sina kunskaper och förmågor är de öppna för att försöka. På så sätt bidrar vi till en förändring som ger alla en sund och trygg miljö.” säger han.

Marlon Morales, Kommunikatör i Nicaragua

Previous
Previous

Nicaragua: Män kramas och lär sig prata om känslor

Next
Next

Peru: Elever skapar miljömedvetenhet och går på eko-bio