Peru: Elever skapar miljömedvetenhet och går på eko-bio

För att öka medvetenheten om återvinning samt lära högstadieelever att sortera plast och andra material, anordnades en aktivitet där varje elev skulle återvinna 5 flaskor för att få gå på "eko-bio". Aktiviteten ägde rum på skolan San Francisco de ASIS i Majesområdet, Peru.

Elever betalar för eko-bion med fem plastflaskor var. Bild: Leslie Navinta Alfaro

Under eventet visades tre filmer om vikten av “soft skills” och där eleverna fick se filmer med fokus på känslohantering, våldsförebyggande relationer och kärlek. Filmerna valdes i samarbete med skolans handledare och psykolog för att passa elevernas intressen.

Elever kollar på eko-bio. Bild: Leslie Navinta Alfaro

Ericka Coppa Valencia, lärare på högstadiet där aktiveteten genomfördres, var positiv till aktiviteten och berömde initiativet att på ett uppfinningsrikt sätt uppmuntra till er återvinning på skolan. ”Vi tyckte om att delta, och jag anser att eleverna behöver den här uppmuntran för att utveckla sitt ledarskap och ta ansvar.”.

Eleverna fick lämna in sina flaskor i utbyte mot popcorn och läsk, så att de kände sig som om de var på en riktig biosalong. I slutet av månaden kommer klassen som samlat flest flaskor att vinna en metallbehållare för återvinning, vilket kommer att gynna hela skolan.

Aktiviteten är en del av projektet "Generando Cambios" ("Skapa förändring"), som genomförs av CEDER, El Taller och Red Mujer Rural Arequipa tillsammans med Svalorna Latinamerika.

Leslie Navinta Alfaro, kommunikatör i Peru

Elever lämnar in sina flaskor i utbyte mot popcorn och läsk. Bild: Leslie Navinta Alfaro

Previous
Previous

Nicaragua: Franklin José Ochoa Gutiérrez gör sitt närområde tryggare

Next
Next

Peru: Lokala ledare får ny kunskap i hantering av klimatfrågor