Nicaragua: Män kramas och lär sig prata om känslor

Projektet "Resiliens för familj och samhälle," finansierat av Svalorna Latinamerika i samarbete med ALDEMA, har som mål att förebygga könsrelaterat våld och stärka förmågan att anpassa sig till klimatförändringar. Män i samhället El Zapotillo i norra Nicaragua har deltagit i utbildningen, där de fått möjlighet att reflektera över maskulinitet och dess betydelse i deras liv.

För att engagera deltagarna användes lekfulla och interaktiva metoder. Många av männen var inledningsvis blyga och nervösa över att delta i enkla aktiviteter som att kramas, vilket illustrerar hur begränsat känslouttryck har varit för män i samhället. Under övningarna delade de sina erfarenheter och insikter, vilket belyste behovet av att både ge och ta emot känslor. Denna process har bidragit till att skapa mer harmoniska relationer med deras familjer och hjälpt till att bryta negativa mönster och traditionella könsstereotyper.

Männen var nervösa när de skulle kramas. Foto: Marlon Morales

Utbildningen har hjälpt männen att reflektera över vad det innebär att vara "machoman" och gett dem möjlighet att utveckla nya sätt att uttrycka känslor som en strategi för att motverka våld i familjer och samhällen.

Marlon Morales, kommunikatör Nicaragua.

Previous
Previous

Gemensamt Uttalande: Uppmärksamma World Food Day (Världshungerdagen) med oss denna vecka

Next
Next

Nicaragua: Franklin José Ochoa Gutiérrez gör sitt närområde tryggare