Peru: Gymnasieelever lär sig vikten av preventivmedel 

Gymnasieelever från skolan Mario Vargas Llosa, i kommunen Villa Juan Velasco Alvarado, i Majes Peru, har deltagit aktivt i en workshop om preventivmedel. 

Handläggaren Claudia Torres, bidrog med information gällande sexuella och reproduktiva rättigheter, då hon tog upp variationen av preventivmedel som finns tillgängliga och betonade dess vikt i att undvika oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar. 

Handläggaren Claudia Torres håller i en workshop om preventivmedel, med gymnasieelever

“En sexuell relation ska baseras på samtycke, ansvar och medvetenhet gällande de konsekvenser som kan uppstå. Detta gäller lika mycket för män som det gäller för kvinnor”, förklarade Torres. 

Eleverna skrev ned sina frågor, som besvarades av handläggaren, som också tog upp exempel när något uppfattades som tveksamt. En av eleverna reflekterade över konsekvenserna av en tonårsgraviditet. ” I detta fall skulle vi inte kunna studera längre, och i killarnas fall så hade de också behövt lämna skolan för att arbeta.”

Handläggaren Claudia Torres besvarar elevernas frågor gällande preventivmedel.

Landsprojektet ”främja förändring” drivs av samarbetsorganisationerna: CEDER, El Taller, Red Mujer Rural Arequipa; och finansieras av Svalorna Latinamerika.

Detta projekt genomförs i distrikten i Majes (Caylloma) och i distrikten i Viraco, Machaguay, Pampacolca och Tipan (Castilla).

Previous
Previous

Nicaragua: Män på landsbygden ifrågasätter etablerade könsroller

Next
Next

Peru: Invånarna har valt sin styrelse för att formalisera sin förening