Detta kan din gåva göra

Varje krona vi samlar in bidrar till förbättrade livsvillkor för barn, ungdomar och kvinnor i Latinamerika. Med ditt bidrag kan bland annat:

 
  • För 100 kronor kan 50 flickor och pojkar i Nicaragua delta i en workshop och lära sig om riskfaktorer för att utsättas för barnsexhandel.
  • För 200 kronor kan 30 ungdomar och kvinnor i Peru utbilda sig i hållbart jordbruk för att kunna försörja sig själva.
  • För 300 kronor kan 240 ungdomar i Bolivia delta i en kurs om könsbaserat våld under tolv utbildningstillfällen.
  • För 500 kronor kan 400 ungdomar i Bolivia organisera en demonstration i syfte att uppmärksamma homo- och transfobi och våld i samband med det. 
 

Skänk en gåva med Swish

Swisha valfritt belopp till nummer 123 9009 127.
Ange ditt namn och e-postadress eller ditt namn och telefonnummer.

 

Skänk en gåva via Plusgiro

Sätt in valfritt belopp på vårt Plusgiro-konto 900912-7
Ange ditt namn och e-postadress eller ditt namn och telefonnummer.

 

Skänk en gåva med kort

Här kan du skänka en gåva till Svalorna med kort eller direktöverföring.

 

 

 

 

Så finansieras Svalorna Latinamerika

Svalorna Latinamerikas verksamhet finansieras av Sida genom Forum Syd tillsammans med de gåvor och bidrag som Svalorna Latinamerika får från privatpersoner,företag och medlemmar. Stödet är en förutsättning för vårt arbete i Latinamerika och för att vi ska kunna hjälpa kvinnor, barn och ungdomar att få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda.

 

Kvalitetssäkring av Sida och Svensk Insamlingskontroll

Svalorna Latinamerika har funnits sedan 1959, och vår verksamhet har kvalitetssäkrats av Sida. För varje insamlad krona så får organisationen 19 kronor av Sida genom Forum Syd. Alla insamlade medel godkänns och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll genom Svalorna Latinamerikas 90-konto.

 

God handling

Ett annat sätt att stödja oss är genom God handling. Via Godhandling.se stödjer du ideella organisationer när du handlar på nätet, helt utan extra kostnad. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan och bra organisationer med godkända 90-konton är med. Bakom God handling står eventbyrån Zappa Event. Deras fokus ligger på att arbeta med företag i samarbeten med välgörenhet och föreningsliv för att ta ett socialt ansvar.

Steg 1

Sök efter din butik i länken nedan. Här finns idag över ett hundratal välkända butiker. Om du är osäker på vilken butik du vill handla från finns även möjligheten att ange en kategori som är kopplade till butikerna. Exempel: Skriver du ”Kläder” eller ”Resor” kommer samtliga butiker upp som har dessa i sitt utbud.

Steg 2

När din butik är vald söker du efter den organisation du vill stödja. Godhandling stödjer välgörenhetsorganisationer i Sverige som innehar ett 90-konto. Det är ett särskilt insamlingskonto som godkänns av Svensk Insamlingskontroll, SFI för att du ska känna dig trygg att det du skänker används rätt. Organisationen som innehar ett 90-konto har ett ständigt krav på att vara seriös, och minst 75% av alla insamlade medel ska gå till välgörenhet.

Steg 3

Nu vet vi vilken butik du vill besöka samt vilken välgörenhetsorganisation du vill stödja. En knapp med ”Gå till butiken” tänds upp och du slussas vidare till din butik, som inom 48 timmar skänker en del av summan till din välgörenhetsorganisation. Exakt hur mycket som skänks visas tydlig vid varje butik. Du får sen hem dina varor som vanligt, fast med en bättre känsla i magen. Utan att betala något extra!

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika