Kommunikationspraktikant: Niki


Vad fick du göra under din praktik?

Som kommunikatör på Svalorna LA har jag haft olika uppgifter – allt från att skapa nyhetsbrev, en tidsplan för sociala medier, se över olika publiceringsverktyg, planera för olika kampanjer och arbeta med medlemstidningen  Svalbladet. 


Vad var roligast?

Att arbeta med det innehåll som utlandspraktikanterna producerade – intervjuer, videobloggar samt bilder direkt från samarbetsländerna. 


Vad har du lärt dig?

Massor! Dels hur planeringen och arbetet ser ut på en mindre organisation, men också hur man jobbar utifrån en mindre budget och med färre resurser. 

 

 

 

Organisationspraktikant: Moa

 

Vad fick du göra under din praktik?

Min huvuduppgift var att projektleda vår julmarknad Schysst Jul! Men jag fick även hjälpa till med rapportering till Forum Syd och samla statistik till andra rapporter.

 

Vad var roligast?

Att få planera mitt egna projekt och känna att jag hade fullt ansvar.

 

Vad har du lärt dig?

Jag har lärt mig mer om olika publiceringsprogram, som WordPress och Paloma, men också att planera större event.

 

 

Administrationspraktikant: Felicia

 

Vad fick du göra under din praktik?

Jag fick göra allt från översättning och sammanställning av rapporter, till praktikantannonsering och utformande av nya programtexter. Varje dag har sett annorlunda ut!

 

Vad var roligast? 

Jag tycker att samtliga arbetsuppgifter var både roliga och lärorika och uppskattar att jag fick vara med i olika processer, eftersom det har skapat en större inblick i organisationens arbete.

 

Vad har du lärt dig?

Jag har fått större kunskap om hur en ideell organisation fungerar, om administrativa processer och samarbetet med organisationerna i länderna i Latinamerika.

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika