Testamentsgåva

Hit går gåvan

Svalorna Latinamerikas verksamhet går ut på att minska fattigdom och att undanröja dess orsaker. I Bolivia är fokus att minska mäns våld mot kvinnor, i Nicaragua att förebygga barnsexhandel och i Peru att stärka utsatta kvinnor och unga på landsbygden samt att hantera effekten av klimatförändringarna.

Så hanteras gåvan

Testamentsgåvor och andra bidrag hanteras av Svalorna Latinamerikas kansli i Stockholm och kontor i våra tre samarbetsländer. Svalorna Latinamerika har ett insamlingskonto, ett så kallat 90-konto vilket betyder att verksamheten är godkänd av Svensk Insamlingskontroll. Verksamheten leds av en styrelse som svarar för beslut i övergripande frågor.

Så skriver du

Man kan testamentera ett visst belopp eller hela sin kvarlåtenskap till Svalorna Latinamerikas biståndsverksamhet.

För testamenten gäller vissa formkrav. Testamentet måste vara skriftligt, undertecknat av den som vill testamentera och vara bevittnat av två personer.

Du kan ladda ner en testamentesmall här. Vill du istället ha den hemskickad och/eller vill ha mer info, fyll i kontaktformuläret nedan.

  Checklista

  Steg 1

  Ladda ner och skriv ut vår testamentsmall.

  Steg 2

  Fyll i informationen som efterfrågas

  Steg 3

  Be två personer bevittna och underteckna testamentet.

  Kontakt

   

  Om du eller någon du känner skulle vilja testamentera medel till den verksamhet Svalorna Latinamerika driver, tveka inte att skriva ett mejl eller ett kort brev till Svalorna Latinamerikas kansli så får du kontakt med Klas Sellström, verksamhets­ledare eller Per Fröberg i styrelsen som kan hjälpa dig med att formulera vad som kan stå i ett testamente.

  Kontakta oss gärna för råd om du tänker skriva in Svalorna Latinamerika i ditt testamente:

  Adress: Svalorna Latinamerika, Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm.
  Telefon kansliet: 08 642 16 96
  Telefon styrelsen: 076 9299961
  E-post: info@svalorna.se

  Har du eller någon du känner tänkt skänka en testamentsgåva till förmån för Svalorna Latinamerika vill vi tacka på förhand. Din gåva bidrar till att göra vårt arbete i Latinamerika möjligt.

  Förslag till utformning av testamente till förmån för Svalorna Latinamerikas biståndsverksamhet: Testamentesmall

  Stöd oss

  Bli månadsgivare

  Kontakt

  Svalorna Latinamerika

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

  © 2018 Svalorna Latinamerika