Svalorna Latinamerika söker praktikanter till våren 2021!

Är du intresserad av mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor i Latinamerika?

Nu söker vi på Svalorna Latinamerika praktikanter till vårt kansli i Stockholm för våren 2021. Svalorna Latinamerika arbetar för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker. Vi samarbetar med lokala organisationer för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling och tillsammans skapar vi möjligheter för kvinnor, barn och ungdomar att förbättra sina livsvillkor. Läs mer om våra praktikplatser i Latinamerika och på vårt kansli i Stockholm nedan!

Sista ansökningsdag för praktik under vårterminen 2021 är den 22 november. 
Notera att vi tar emot ansökningar kontinuerligt och att platserna därför kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag

Praktik på vårt kansli i Stockholm

Som kanslipraktikant blir du en viktig del av kansliets arbete på hemmaplan. I Sverige arbetar vi för att öka kunskap och engagemang om våra frågor i syfte att stödja och förbättra livsvillkoren för barn, ungdomar och kvinnor i Latinamerika. Det gör vi exempelvis genom att arrangera event, föreläsa, stå på mässor och genom att sprida kunskap via våra digitala kanaler. Som praktikant kommer du beroende på dina färdigheter och intresseområde kunna utforma praktiken i samråd med oss.

Du kommer att få erfarenhet av föreningsarbete och utvecklingsfrågor, möjlighet att delta vid olika evenemang och bidra till att utveckla intresset och engagemanget för utvecklingsfrågor i Latinamerika.

Skicka in din ansökan bestående av ett personligt brev som motiverar varför du söker denna praktik (max enA4-sida) och ditt CV till rekrytering@svalorna.se. Välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som:

– Har kunskap om, eller intresse för, utvecklingsfrågor

– Är intresserad av att lära dig mer om kommunikation och sociala medier

– Kan uttrycka dig väl på svenska i skrift, spanska är meriterande

– Är kreativ, flexibel och självständig i ditt arbete

– Är nyfiken på nya perspektiv och människor.

Läs mer om praktiken och hur du ansöker här.

Praktik i Latinamerika

OBS! På grund av rådande situation måste vi tyvärr avvakta med rekryteringen av praktikanter som åker till Latinamerika. 

Som praktikant kommer du att vara delaktig i vårt utvecklingsprogram och aktivt delta i arbetet med våra lokala samarbetsorganisationer. Under din praktikperiod kommer du att lära dig mer om utvecklingsarbete och du får en inblick i hur svenskt utvecklingssamarbete fungerar i praktiken. En viktig del av arbetet är att informera om Svalorna LA:s och våra samarbetsorganisationers arbete på plats. Du kommer att skriva reportage liksom nyhetsinlägg om personer, händelser och aktiviteter som våra samarbetsorganisationer anordnar, samt filma och fotografera.

För att få en tydligare bild av vad en utlandspraktikant gör kan du gå in och läsa våra senaste nyheter från verksamheten. Där skriver praktikanterna själva om organisationens verksamhet. Läs nyheterna här.

Skicka in din ansökan bestående av ett personligt brev på spanska som motiverar varför du söker denna praktik (max enA4-sida) och ditt CV till oss på rekrytering@svalorna.se. Är du intresserad av praktikplats i flera olika länder? Det räcker med att skicka in en ansökan till oss. Tydliggör vilka länder och i vilken turordning du önskar söka dessa i ditt personliga brev. Välkommen med din ansökan! 

Vi söker dig som:

– Är mellan 20-30 år

– Har kunskap om, eller intresse för, utvecklingsfrågor

– Har  mycket goda kunskaper i spanska och svenska

– Är nyfiken på nya perspektiv och människor

– Är flexibel och självständig i ditt arbete med god förmåga att ta egna initiativ

Praktikersättning & Uppdragsperiod

Svalorna Latinamerika bekostar ut- och hemresa, boende, försäkring, eventuella vaccinationer samt en mindre dagsersättning under praktikperioden. Uppdraget kan inte kombineras med studiemedel, men däremot med högskolestudier. Det är ett tidsbegränsat praktikuppdrag på heltid under hösten 2020. I praktiken ingår ett efterarbete som innefattar utåtriktade informationstillfällen. Som utlandspraktikant för Svalorna Latinamerika är du med i Universitets- och högskolerådets (UHR) praktikantprogram som finansieras av Styrelsen för internationellt samarbete (Sida).

Läs mer om praktiken i Bolivia här

Läs mer om praktiken i Nicaragua här

Läs mer om praktiken i Peru här


 

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika