Svalorna Latinamerika söker praktikanter!

Vi erbjuder både praktik på Svalorna Latinamerikas kansli i Stockholm och finansierade utlandspraktiker hos våra samarbetsorganisationer i Bolivia och Peru. 

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika?  Nu söker Svalorna Latinamerika praktikanter till vårt kansli i Stockholm och till våra lokala samarbetsorganisationer i Bolivia och Peru. Svalorna Latinamerika arbetar för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker. Vi samarbetar med lokala organisationer för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling i Bolivia, Nicaragua och Peru. Tillsammans skapar vi möjligheter för kvinnor, barn och ungdomar att förbättra sina livsvillkor.

 


Praktik i Latinamerika

Som praktikant kommer du att vara delaktig i vårt utvecklingsprogram och aktivt delta i arbetet med våra lokala samarbetsorganisationer. Under din praktikperiod kommer du att lära dig mer om utvecklingsarbete och du får en inblick i hur svenskt utvecklingssamarbete fungerar i praktiken. En viktig del av arbetet är att informera om Svalorna LA:s och våra samarbetsorganisationers arbete på plats. Du kommer att skriva reportage liksom blogginlägg om personer, händelser och aktiviteter som våra samarbetsorganisationer anordnar, samt filma och fotografera. 

Praktikersättning & Uppdragsperiod 

Svalorna Latinamerika bekostar ut- och hemresa, boende, försäkring, eventuella vaccinationer samt en mindre dagsersättning under praktikperioden. Uppdraget kan inte kombineras med studiemedel, men däremot med högskolestudier. Det är ett tidsbegränsat praktikuppdrag på heltid under vt. 2020. I praktiken ingår ett efterarbete som innefattar utåtriktade informationstillfällen. Som utlandspraktikant för Svalorna LA är du med i Universitets- och högskolerådets (UHR) praktikantprogram som finansieras av Styrelsen för internationellt samarbete (Sida).

Vad gör en utlandspraktikant?

För att få en bild av vad en utlandspraktikant gör kan du gå in och läsa våra senaste nyheter från verksamheten. Där skriver praktikanterna själva om organisationens verksamhet. Läs nyheterna här

Vi tar emot ansökningar löpande. Sista ansökningsdagen för att åka på praktik under vårterminen 2020 är den 20 november  (förlängd ansökningsperiod)
Platserna kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

Läs mer om praktiken i Bolivia här.
Läs mer om praktiken i Peru här

 


 

Praktik på vårt kansli i Stockholm

Som kanslipraktikant blir du en viktig del av kansliets arbete på hemmaplan. I Sverige arbetar vi för att öka kunskap och engagemang om våra frågor i syfte att stödja och förbättra livsvillkoren för barn, ungdomar och kvinnor i Latinamerika. Det gör vi genom att t.ex. arrangera event, föreläsa, stå på mässor och genom att sprida kunskap via våra digitala kanaler. Som praktikant kommer du beroende på dina färdigheter och intresseområde kunna utforma praktiken i samråd med oss.

Du kommer att få erfarenhet av föreningsarbete och utvecklingsfrågor, möjlighet att delta vid olika evenemang och bidra till att utveckla intresset och engagemanget för utvecklingsfrågor i Latinamerika.

Sista ansökningsdag den 15 oktober

Sök praktik på kansliet här!

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika