Praktik med Svalorna Latinamerika

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika? Sök praktik på vårt kansli i Stockholm eller hos våra lokala samarbetsorganisationer i Bolivia och Peru!

Svalorna Latinamerika är en partipolitiskt och religiöst obunden människorättsorganisation som funnits sedan 1959 och som verkar för att barn, ungdomar och kvinnor ska få ökat inflytande i samhället och förbättrade livsvillkor. Vi arbetar med lokala samarbetsorganisationer i Bolivia, Nicaragua och Peru för mänskliga rättigheter med fokus på demokrati och påverkan, jämlikhet och hållbar utveckling.

 

Utlandspraktik i Bolivia eller Peru

Som utlandspraktikant för Svalorna LA är du med i Universitets- och högskolerådets (UHR) praktikantprogram, som finansieras av Styrelsen för internationellt samarbete (Sida). Det är alltså gratis för dig. Svalorna står för resa, boende och du får en del fickpengar. Som praktikant kommer du att vara delaktig i vårt utvecklingsprogram och aktivt delta i arbetet tillsammans med våra lokala samarbetsorganisationer. Under din praktikperiod kommer du lära dig mer om utvecklingsarbete och få en inblick i hur svenskt utvecklingssamarbete fungerar i praktiken. Du bor nära de människor vi arbetar för och med och kommer att komma både nya människor och och ett nytt land nära.    

Vi tar emot ansökningar löpande. Sista ansökningsdagen för att åka på praktik under vårterminen 2020 är den 15 oktober. Platserna kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sök praktik i Bolivia!

Sök praktik i Peru!

Praktik på vårt kansli i Stockholm

Som kanslipraktikant blir du en viktig del av kansliets arbete på hemmaplan. I Sverige arbetar vi för att öka kunskap och engagemang om våra frågor i syfte att stödja och förbättra livsvillkoren för barn, ungdomar och kvinnor i Latinamerika. Det gör vi genom att t.ex. arrangera event, föreläsa, stå på mässor och genom att sprida kunskap via våra digitala kanaler. Som praktikant kommer du beroende på dina färdigheter och intresseområde kunna utforma praktiken i samråd med oss.

Du kommer att få erfarenhet av föreningsarbete och utvecklingsfrågor, möjlighet att delta vid olika evenemang och bidra till att utveckla intresset och engagemanget för utvecklingsfrågor i Latinamerika. Sista ansökningsdag 15 oktober

Sök praktik på kansliet i Stockholm!

Vad gör en utlandspraktikant?

För att få en bild av vad en utlandspraktikant gör kan du gå in och läsa våra senaste nyheter från verksamheten. Där skriver praktikanterna själva om organisationens verksamhet. 

Läs nyheterna här

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika