Personporträtt: Silvia Luisa Quispe Paxi

jämställdhet, Könsbaserat våld, Landsbygdsutveckling, Personporträtt, Red Ada | svalornauser | 11-10-2019

‒ Jag kan, trots att jag är kvinna, har kjol och är ung’’, säger Silvia Luisa Quispe Paxi med säkerhet i rösten.

Silvia är 32 år gammal, född och bor i La Paz och jobbar på organisationen Visión Juvenil som samarbetar med Red Ada. Hon arbetar med barn, tonåringar och mammor och håller bland annat i workshops som handlar om våld och hur en kan känna igen våldsmönster. Silvia växte själv upp i en stökig hemmiljö där hennes mor blev offer för misshandel av Silvias far.

‒ Jag fick uppleva det och det var smärtsamt. Det jag upplevde gjorde så att jag ville förbättra både mitt också andras liv.

Den personliga kopplingen hon har till sitt jobb gör att hon varje dag fortsätter att kämpa för ett samhälle utan våld. Sedan hon började arbeta med frågor inom mänskliga rättigheter har hon lämnat bitterheten bakom sig.

‒ Ärligt talat har jag växt som person, jag är inte längre bitter och jag har förbättrat min attityd. Med andra ord har jag lärt mig om livet, säger hon stolt och skrattar.

Silvia tar fram mobilen och med entusiasm och stolthet visar bilder från olika workshops med kvinnor. Leendet smittar av sig och hon kommenterar

‒ Vi kan förändras, förändringen börjar alltid hos en själv.

Text och foto: Soledad Cornejo, praktikant, Bolivia

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika