Håller du på att lära dig spanska med boken Gracias?
Här kan du läsa mer om Leidi och hennes vardag i Peru.

Här är Leidi i klassrummet tillsammans med sina vänner. Att utbildning är viktigt är många av barnen medvetna om. Därför kan Leidi och hennes klasskamrater ibland oroa sig över att skolorna är bättre i städerna än på landsbygden.

GlaciärPå skolan Corazón Sagrado de Jésus tänker alla mycket på miljön och hur samhället påverkar den. Speciellt mycket tänker de på glaciären som är på väg att smälta bort och vad som händer med deras tillvaro när den gör det.

I Peru bor många på landsbygden, alltså inte i storstäder, och det är vanligt att man försörjer sig genom olika typer av odlingar eller att man föder upp olika djur. Quinoa som idag är vanligt i Sverige är det många som odlar i Peru. Många föder också upp marsvin, men inte för att ha som sällskapsdjur utan för att det anses vara en delikatess – att äta!

Arbetet med demokrati handlar om att få människor att vara med i det demokratiska arbetet som sker i landet eller i området där dem bor. Demokrati handlar om att alla tillsammans, i ett land eller en stadsdel, ska bestämma vad som händer och sker. Man röstar om beslut och alla är med.

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika