Bolivia: Ungdomar med drivkraft att förändra!

Landsbygdsutveckling | svalornauser | 15-01-2019

Siembra Jueventud är en nationell organisation som genom ungdomars engagemang vill stärka en boliviansk fredskultur. Nu ska de båda organisationerna samarbeta i det Svalorna Latinamerika stödda projektet ”Juntas y Juntos” – samarbetet mot könsbaserat våld och trafficking. En av ungdomarna är Christian Aramayo. Han är en av de som längst tid har varit delaktiga i gruppen. Han tycker att initiativet är viktigt av flera anledningar.

Christian Aramayo, aktivist i Siembra Juventud och deltagare i ”juntas y juntos” program i Tarija.

– Vi har till exempel lagt fram ett förslag om hur en bör arbeta med hiv-frågor här i Tarija. Sen har vi också anordnat forum, det gör vi varje år, säger han.

Fredag den 16/11 anordnade Siembra Juventus 2018 års forum, där bland annat Ecams talesperson Peky Rubin de Celis var inbjuden för att tala om konflikter och konfliktlösning. Christian höll även han i en föreläsning senare på eftermiddagen. Han är vid det här laget van att ha föreläsningar och prata om fred och rättighetsfrågor med ungdomar i Tarija.

Christian ser flera olika viktiga anledningar till att han själv började engagera sig i Siembra Juventud.

-Ibland har vi möjligheter att förändra vår personlighet och saker vi ser utanför oss själva, men gör det inte. Att inte vara sådan har varit en drivkraft för mig, för att fortsätta framåt både med organisationen men också med mig själv. 

Stöd oss

Bli månadsgivare

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika