Video

Som en del av vårt praktikantprogram väljer en del av våra utlandspraktikanter att göra videor. Här kan du ta del av några av dem.

Vi är inte längre tysta!

En film av Laura Juarez Sandqvist och Jhonny Salvatore Talavera.
En film om kvinnans plats i Castilla Media.

Barnen och bussterminalen

En film av Mikaela Engwall.

Den här filmen handlar om hur vi på Svalorna Latinamerika och organisationen Mary Barreda (som är en av våra fyra lokala samarbetsorganisationer i Nicaragua), arbetar för att stärka barns rättigheter och förebygga barnsexhandel. Utvecklingsprogrammet i Nicaragua har bedrivit verksamhet på bussterminalen i León sedan 2012. I filmen berättar barnen och ungdomarna själva om vad de har lärt sig och hur deltagandet i utvecklingsprogrammet har påverkat dem.

Lurad

En film av Club Infantils barnkommunikatörer.

Barnkommunikatörerna på vår samarbetsorganisation Club Infantil i Nicaragua har gjort en video om förövares strategier för att lura in barn och ungdomar i barnsexhandel. Denna video är baserad på en verklig historia från Jinotega. Musiken i videon kommer från festivalen mot våld som arrangeras av Club Infantils radiokanal Radio Estero Libre i Jinotega varje år i november.

Jinotega: Barnkommunikatörernas sociala experiment

En film av barnkommunikatörer på Club Infantil i Jinotega, Nicaragua.

Barnkommunikatörerna på Club Infantil har producerat en video för att sprida kunskap om barnsexhandel och om sexuella exploatörers strategier. Här utför de ett socialt experiment i Jinotega där de provar en av strategierna som sexuella exploatörer kan använda för att lura in barn och ungdomar i fällan.

Att växa upp i ett macho-samhälle

En film av Sandra Broborn.

Dionisio Rios växer upp under fattiga förhållanden på landsbygden i nordvästra Nicaragua. Han kämpar för att få leva det liv han själv vill leva.

Salvemos el Coropuna!

En film av Lina Franzén och Lillemor Lind Alpstad.

Svalorna Latinamerikas landsbygdsutvecklingsprogram i Peru arbetar i området Castilla Media i sydvästra delen av landet. Områdets primära vattenkälla är glaciären Coropuna. Eftersom majoriteten av invånarna ägnar sig åt jordbruk är de väldigt beroende av smältvattnet från denna glaciär. På grund av klimatförändringar har dock Coropuna börjat smälta och hotar nu att lämna Castilla Media utan vatten.

Kunskapsspridarna

En film av Caroline Jonsson.

Kunskapsspridarna är en film om barn och ungdomar på Svalorna Latinamerikas samarbetsorganisation Club Infantil i Nicaragua. Ett av målen med programmet i Nicaragua är att barn och ungdomar ska se sig själva och bli sedda som aktörer med rättigheter. För att uppmuntra ett aktivt deltagande har ett koncept som kallas ”El Efecto Multiplicador” utvecklats. Det innebär att barnen och ungdomarna delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra personer, som till barn i bostadsområdet eller skolan. Eller så kan det betyda att de lär varandra om hur man dansar ”merengue” eller gör ett nyhetsreportage.

Jackson och kaffeplantaget

En film av Philip Krook.

Jackson är tretton år och mönsterelev med två stipendier. Men när kaffesäsongen börjar måste han lämna skolan under fyra månader för att arbeta på ett plantage uppe i bergen i norra Nicaragua.

Kvinna i Castilla Media

En film av Matilda Bäcklin.

Filmen handlar om hur det är att vara kvinna på den peruanska landsbygden i Castilla Media, Peru.

Keny y Gabriel

En film av Frida Brännlund och Lova Gustafson.

Lova Gustafson och Frida Brännlund har följt Keny och Gabriels kamp för sina HBTQ-rättigheter i La Paz, i Bolivia; ett land där både homosexualitet och en könsöverskridande identitet anses vara tabu.

Maskulinitetsprojekt i Tarija och Santa Cruz

En film av Svalorna Latinamerika Bolivia.

Vi behöver involvera män i arbetet med förebygga våld i all dess former. Pilotprojeket som Svalorna LA gjort tillsammans med Ecam i Tarija och med Colectivo Rebeldía i Santa Cruz handlar om just det. Genom en serie workshops får deltagarna reflektera över hur machistiska mönster påverkar det dagliga livet. Deltagarna berättar vad projektet har gett dem för insikter.

Så arbetar organisationen Albor i Bolivia

En film av Macarena Mendoza Alvarez.

Albor är en medlemsorganisation av och för barn och ungdomar i staden El Alto, och en av våra samarbetsorganisationer inom programmet i Bolivia. Organisationen använder sig av poesi och teater för att driva frågor kring mänskliga rättigheter,sexuella rättigheter,några av Albors projekt och möta några av de ungdomar som är aktiva inom Albor. Willy Flores, Albors regissör, och Maria-Elena Càrdenas Bautista, samordnare för Albor, berättar om syftet med organisationen och projekten.

Stöd oss

Bli medlem här

Kontakt

Svalorna Latinamerika

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

© 2018 Svalorna Latinamerika